Általános SEO ismertető kezdőknek

Érdekel az online marketing, hallottál már a SEO fogalmáról, de nem vagy tisztában vele, hogy pontosan miről van szó? Ez a rövid ismertető megismertet a legfontosabb dolgokkal, illetve azzal is, hogy miért lehet neked is hasznos a keresőoptimalizálás, ha online szeretnéd népszerűsíteni a vállalkozásodat.

A SEO az angol „search engine optimization” kifejezés rövidítése, amely magyarul egész egyszerűen csak úgy fordítandó, hogy keresőoptimalizálás. Ennek az igencsak hasznos online marketing eszköznek a lényege az organikus látogatottság növelés, mégpedig az olyan keresőoldalakon keresztül, mint például a Google. Egy profi SEO szakértő képes elérni azt, hogy bizonyos kulcsszavakra és kifejezésekre az első helyen bukkanjon fel az oldalad, aminek az lesz az eredménye, hogy több látogató érkezik az oldaladra, ráadásul anélkül, hogy fizetned kéne a hirdetésekért. Persze a SEO sem ingyenes, hiszen egy profi SEO szakértő nem olcsó. Ugyanakkor megéri kiadni rá a pénzt, hiszen hosszú távon egy csomó potenciális ügyfél jöhet a honlapra.

De hogy hogy épp a számodra érdekes emberek találják meg az oldaladat? Ennek nagyon egyszerű az oka: ahogy előbb olvashattad, a keresőoptimalizálás úgy működik, hogy meghatározott kulcsszavakra kerülsz előre a Google találati listáiban. Természetesen egy SEO szakértő arra törekszik, hogy a vállalkozásod szempontjából releváns szavakra legyél elől. Így ha valaki például virágboltra keres rá, az már szinte biztos, hogy vásárolni akar, és hatalmas előny, ha téged lát meg elsőnek. Tudtad, hogy az emberek nagy része csak az első három találatot nézik meg? Kritikus fontosságú, hogy te is bekerülj a top 3-ba.

Az online marketing ezen része persze egyáltalán nem egyszerű. A keresőoptimalizálás előnyeit manapság már rengetegen ismerik, így hatalmas a verseny, ám ennél is nagyobb nehézséget okoz a folyamat nehézsége. A SEO sikerességéhez folyamatosan monitorozni kell az eredményeket, aktívan követni az algoritmus váltásokat, és gyorsan reagálni rá. Csak így érhető el az, hogy a Google top 3 találatában bukkanjon fel az oldal.

További információkat a témával kapcsolatban itt találsz: Taktikai SEO